Presidenten till lokstallet i 4/8!

54e9c0247b61406aaefbf5fd90b0a4e9.png

Inom konstprojektet ‘Att pinka revir!’ byggs ett annorlunda, konstnärligt och handikappanpassat utedass för att möjliggöra allas deltagande i olika aktiviteter. Nu har jag det glada nöjet att meddela att Jämtlands president, Ewert Ljusberg kommer att inviga denna tron söndagen den 4e augusti.

Förr i tiden var det brukligt att hänga kungens porträtt inne på hemlighuset. Hade man inte tillgång till ett bättre fotografi kunde det hända att man klippte ur kungaporträttet från en chokladasks lock, ramade in det och satte upp det ovanför utedassets sits.

I Jämtland har vi som bekant en president, en mycket klok och inkluderande sådan. Under sina tal på Storsjöyran brukar han framhålla vikten av att alla är viktiga och att alla ska kunna delta och umgås tillsammans. Nu har Ljusberg tackat ja till att gästa Hammerdal och lokstallet söndag 4e augusti för att högtidligen och hemligen inviga det nya utedasset, eller om man så föredrar; presidenttronen.

Att Jämtlands president kommer och deltar i ‘inpinkandet’ av lokstallet som ett nytt revir för konstskapande och mötesplatser blir ett led i att ge platsen och projektet legitimitet. Ett porträtt av presidenten hängs naturligtvis ovan tronen.

Under dagen kommer det även att bjudas in till prova-på-smide. Det ska smidas pinnar till ett enkelt gränsstaket för lokstallet. Smeden Anders Ödmark kommer till lokstallet och vi tänder en eller ett par ässjor och arbetar tillsammans några timmar.

Mer information om programmet kommer att dyka upp i denna bloggpost i slutet av juli.

Väl mött den 4e augusti! /ÅMH