Långväga gäster och vävd gräns

IMGP0889.JPG

Varje dag jag är på plats och arbetar med gränsen och tomten kommer det intresserade gäster, det är så roligt! I lördags hade jag gäster både från Nora och Örnsköldsvik som hört talas om lokstallet via Twitter och Östersundsposten. Många av gästerna har med sig något eller bidrar på olika sätt till konstprojektet. Rickard Olsson till exempel tog fantastiskt fina fotografier som jag får använda till information om LOKSTALLET fire and heART, bilden ovan är en av dessa. En annan vänlig person har kört upp från Östersund med nio stora vackra spröjsade fönster som kommer att bli del av uthuset som ska byggas i sommar.

Det tog lång tid och ganska mycket vånda att få pilhäcken på plats, mestadels på grund av regn, hårda vindar och åska som turades om att härja på. Det var oändligt mycket knott och myggor att kämpa mot. Men till slut är nu hela pilhäcken satt i jorden, flätad och vattnad. Jag har en deal med Strömsunds fastighetsbolag SHB att jag får ta vatten under sommaren från rosa husen och kommer att få betala en symbolisk summa för det till hösten.

Tillstånd för utedass är kontrollerat och behövs inte, det kändes smidigt från kommunens sida. Däremot visade det sig att det krävs bygglov för uthuset trots att det kommer hålla sig inom gränsen för friggebod/Attefallshus. Det beror på att fastigheten lokstallet Hammerdal 5:8 inte är en bostadsfastighet utan räknas till industritomt. Så även om grannarna inte har något att invända på ett uthus (jag har frågat dem) så måste det sökas tillstånd formellt hos kommunen. Behöver hitta tid för att skriva ihop den ansökan, men ska ju strax gå på semester.

Detta skrivs precis innan sista tillfället för öppet revir innan jag tar lite semester under juli. I augusti blir det full fart igen med öppethållanden och skaparaktiviteter. Då drar jag bland annat igång projektet kring tillhörighetskoppar som alla som vill höra till lokstallets stammisar ska få göra. En egen kopp att hänga upp på lokstallets vägg att ha till hands när man kommer som gäst för att fika.

/ÅMH